Зростання заробітних плат в 2014 році було мінімальним

Зростання заробітних плат в 2014 році було мінімальним

Зростання спостерігалось лише в окремих компаніях і для особливо цінних співробітників. У 2015 році фахівці прогнозують також невелике підвищення зарплат - не більш ніж на 3-5%, що, не рятує в умовах інфляції на рівні 15%.

Джерело: Відомості

Експерти відзначають, що етап «влади роботодавця» вже залишився позаду, а претенденти на посади демонструють досить високу активність і матеріальну мотивацію.

На ринку праці Києва посилюється тенденція дефіциту персоналу високої кваліфікації. Причин цьому декілька. Перш за все, це експансія зарубіжних і національних компаній, а разом з тим занадто високі вимоги до кандидатів, а також дефіцит вузькоспеціалізованих працівників та швидке підвищення очікувань здобувачів роботи. На порталі Труд.юа представлені пропозиції про роботу в Києві. Для того щоб знайти «місце під сонцем» досить вивчити відкриті вакансії і відгукнутися на цікаві пропозиції. Якщо ж таких поки немає, то варто опублікувати своє резюме на порталі.

У Києві сьогодні спостерігається високий рівень руху кандидатів - близько 40% працівників перебувають в активному пошуку, а 49% співробітників не шукають нову роботу, але готові розглянути цікаві пропозиції. Близько 63% претендентів одночасно розглядати 2-3 вакансії, а 53% - очікують кар'єрного росту після першого ж року роботи в новій компанії.

За даними експертів, галузі що найактивніше розвиваються в Україні є агропромисловий сектор, товари народного споживання, промисловість та ІТ.

Окремої уваги заслуговує питання трудової міграції. Її зростання пов'язане з незадоволеністю кандидатів умовами праці. В основному це спостерігається через відсутність високого рівня оплати праці та перспектив розвитку. Зарплатні очікування київських шукачів досить високі. При зміні місця роботи кандидат хоче збільшити свій дохід приблизно на 30%, в той час як роботодавець готовий підвищити зарплату тільки на 10-15%. Головним мотивуючим чинником утримання персоналу більше 5 років є можливість кар'єрного росту і збільшення окладу. Багато працівників не готові попрощатися з компанією, якій віддали багато років, за підвищення оплати праці всього на 10%.

Джерело: trud.ua

Loading...