Україна отримала від Євросоюзу 260 мільйонів євро макрофінансової допомоги

Перерахування платежу — ще один конкретний знак солідарності Європи з українським народом.

Джерело: Відомості

Сьогодні Європейська комісія від імені ЄС, перерахувала Україні кредит обсягом 260 млн євро в рамках макрофінансової допомоги ЄС, передає УНН.

Кредит доповнить вже виділені раніше в цьому році 600 млн євро у рамках двох діючих програм макрофінансової допомоги Україні. У Єврокомісії нагадали, що після цього залишається ще 750 млн євро, які Україна має отримати за двома поточними програмами для країни.

Мета програм макрофінансової допомоги, за повідомленням, є підтримка України економічно і фінансово в нинішній важкій ситуації, яку переживає українська економіка, заохочуючи до проведення структурних реформ для поліпшення управління, підвищення стійкого економічного зростання і здійснення гармонізації законодавства із законодавством ЄС.

Зокрема, як зазначили у Єврокомісії, це стосується реформування управління державними фінансами та боротьби з корупцією, торгівлі та оподаткування, енергетичного сектора і реформи фінансового сектора.

«Перерахування платежу — ще один конкретний знак солідарності Європи з українським народом. Ми допомагаємо країні звернутися до її строкових фінансових потреб, підтримуючи амбіційний процес реформ для стабілізації економіки і створення умов для стабільного зростання та зайнятості в Україні», — заявив комісар ЄС з питань економічних та монетарних справ, оподаткування і митниці П'єр Моковічі.

Перерахування коштів в Україні було здійснено за рахунок розміщення 5 листопада євробондів на термін до 15 років під 1,5% річних на загальну суму 660 млн євро. Кошти, що залишилися, були передані для допомоги Португалії в рамках Європейського механізму фінансової стабілізації.

Loading...