Україна змушена купувати вугілля у Росії або в бойовиків

В Україні просто не буде іншого виходу, як закуповувати вугілля у Росії чи найманців на Донбасі, адже ціни на вугілля зі США та Австралії є неприйнятними.

Джерело: Відомості

Україна буде змушена купувати вугілля у Росії, якщо ПАР відмовиться від поставок. Про це повідомив глава Міністерства енергетики України Юрій Продан. 

За його словами, в Україні просто не буде іншого виходу, як закуповувати вугілля у Росії чи найманців на Донбасі, адже ціни на вугілля зі США та Австралії є неприйнятними.

«У нас залишилось два виходи: або ми купуємо це дефіцитне вугілля у Росії, або на території, яка зараз контролюється проросійськими угрупуваннями на Сході України… Щоб нам укласти новий контракт, не з Росією, не з бойовиками, нам потрібно десь півтора місяця. Але у сьогоднішній ситуації, навряд чи якась компанія погодиться взагалі укладати з нами договір», – заявив Продан, якого цитує видання «Українська правда».

Він додав, що наразі на складах електростанцій знаходиться близько 1,7 мільйона тонн вугілля і назвав це «дуже напруженим» показником для осінньо-зимового періоду. Міністр наголосив, що ситуація з вугіллям з ПАР знову загострилася.

«У зв'язку з тими подіями, які відбуваються навколо контракту, ми відчуваємо серйозну загрозу погіршення ситуації. На жаль, та компанія, яка постачала це вугілля, зараз заявила, що вона не буде постачати його «Центрвугіллю», — резюмував міністр.  

Loading...