Україна витратила на підтримку гривні майже чверть золотовалютних резервів

Україна витратила на підтримку гривні майже чверть золотовалютних резервів

Ще місяць тому золотовалютні резерви становили 16 млрд 385 млн доларів.

Джерело: Відомості

Протягом місяця Україна втратила майже 3,8 млрд доларів або 23% золотовалютних резервів. Станом на 1 листопада, за попередніми даними, обсяг міжнародних резервів становив 12 млрд 587 млн доларів США в еквіваленті. Таку цифру наводить Національний банк України, передає УНН.

Ще місяць тому золотовалютні резерви становили 16 млрд 385 млн доларів.

«Їхня динаміка в жовтні була обумовлена необхідністю підтримки НАК «Нафтогаз України» (майже 2 млрд доларів США) у частині виконання нею гарантованих державою зобов'язань за борговими цінними паперами, а також здійснення платежів за поставками природного газу від європейських постачальників», — пояснили в НБУ, куди пішла частина грошей.

Крім того, «з метою врівноваження валютного ринку України Національний банк України в жовтні активізував інтервенції з продажу іноземної валюти. Під час здійснення інтервенцій за єдиним курсом ним було продано 985 млн доларів США, а на валютному аукціоні – 200 млн доларів США».

Також у жовтні було своєчасно здійснено платежі з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті загальним обсягом 641 млн доларів США, у тому числі майже 233 млн доларів – Міжнародному валютному фонду.

«Надходження на користь уряду від розміщення ОВДП в іноземній валюті становили 40 млн євро», — уточнили в Нацбанку. 

Loading...