68% поляків не хочуть переходити на євро

68% поляків не хочуть переходити на євро

Про це свідчать дані опитування, проведеного Інститутом вивчення громадської думки CBOS.

Джерело: Відомості

Проти приєднання до єврозони виступають 68% поляків. Про це свідчать дані опитування, проведеного Інститутом вивчення громадської думки CBOS, передає Deutsche Welle. 

«Якщо б у Польщі відбувся референдум про вступ у єврозону, його результат був би невтішним для прихильників єдиної європейської валюти. Проти приєднання до валютного союзу висловилися 68% опитаних — більше, ніж коли-небудь. Дати дорогу євро готові лише 24% респондентів. Поляки побоюються, що після введення євро зростуть ціни усередині країни, а Польща втратить автономію в грошовій політиці», — сказано у повідомленні.

Наголошується, що під час опитування, проведеного CBOS у лютому 2014 року, частка противників євро склала 63%. Вони вважають, що після запровадження єдиної європейської валюти буде встановлено невигідний курс обміну польських злотих на євро.

Питання про дату вступу Польщі до єврозони залишається відкритим. Щоб відмовитися від національної валюти — злотого — необхідно більшістю у дві третини депутатів Сейму внести зміни у конституцію країни. 

Loading...