У «Газпромі» підтвердили, що отримали гроші від «Нафтогазу»

«Газпром» отримав від банків підтвердження перерахування коштів від НАК «Нафтогаз України» у розмірі 1,45 мільярда доларів.

Джерело: Відомості

ВАТ «Газпром» підтвердило отримання від НАК «Нафтогаз України» 1,45 мільярда доларів в якості першого траншу по боргу України за російський газ, повідомив журналістам офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, передає УНН.

«Газпром» отримав від банків підтвердження перерахування коштів від НАК «Нафтогаз України» у розмірі 1,45 мільярда доларів в рахунок погашення частини заборгованості за раніше поставлений російський газ», — сказав Купріянов.

Нагадаємо, Росія, Україна і Єврокомісія підписали тристоронній протокол, зафіксувавши домовленості з зимового газового планом. План передбачає відновлення постачань російського газу Україні і забезпечення безперебійного транзиту в Європу взимку (до 31 березня 2015 року).

Він передбачає погашення Україною до кінця року 3,1 мільярда з озвучених «Газпромом» 5,3 мільярда доларів боргу і купівлю у нього додаткових обсягів на зиму на умовах передоплати.

Ціна російського газу для України в листопаді-грудні 2014 року складе 378 доларів за тисячу кубометрів. 

Loading...