В Україні заборонено кредити і депозити у російських рублях

В Україні заборонено кредити і депозити у російських рублях

Документ оприлюднили на офіційному сайті сьогодні, тож, відповідно до нього, постанова набере чинності завтра.

Джерело: Відомості

Національний банк України повністю заборонив банкам відкривати нові депозити, а також видавати кредити у російських рублях. Про це йдеться у постанові НБУ №699 «Про застосування окремих норм валютного законодавства під час режиму тимчасової окупації на території вільної економічної зони «Крим» від 3 листопада 2014 року. 

Документ оприлюднили на офіційному сайті сьогодні, тож, відповідно до нього, постанова набере чинності завтра, передає ТСН.

«Заборонити проведення на материковій території України таких операцій в російських рублях: залучення вкладів (депозитів) за договорами банківського вкладу (депозиту), у тому числі збільшення суми вкладу (депозиту), що були розміщені до набрання чинності Законом, а також пролонгація таких договорів; надання коштів у кредит (позику), у тому числі за кредитами овердрафт, а також шляхом пролонгації строку користування кредитом (позикою) або його часткою за договором, укладеним до набрання чинності Законом», — ідеться в постанові Нацбанку.

Тим часом російські рублі невдовзі можуть перестати бути конвертованою валютою, адже їх пропонують виключити з міжнародного фінансового обігу. Такий крок має стати черговими санкціями проти Москви через її агресію проти України.

Loading...