Кримська влада хоче купувати вугілля у «ДНР»

Про це повідомив міністр палива і енергетики Криму Сергій Єгоров на засіданні кримського уряду».

Джерело: Відомості

Влада анексованого Криму веде переговори з представниками так званої «ДНР» про відновлення постачань вугілля на півострів, які припинилися через бойові дії на сході України. Про це повідомив міністр палива і енергетики Криму Сергій Єгоров на засіданні кримського уряду», передає 112.ua. 

«Зараз ми ведемо дуже серйозні переговори з «Донецькою народною республікою», вчора відбулися продуктивні переговори. Я сподіваюся, що ми найближчим часом отримаємо хорошу пропозицію з гарною ціною на поставку вугілля в Республіку Крим», — сказав Єгоров.

Єгоров уточнив, що переговори з «ДНР» ведуться за дорученням «голови» Криму Сергія Аксьонова. «Міністр» також повідомив про спекулятивний попит на вугілля на півострові серед населення. Зокрема, він повідомив, що максимальна ціна на вугілля не повинна перевищувати 8 426 тис. рублів, однак, як стверджує чиновник, «дрібні спекулянти привозять вугілля до воріт громадян і завищують ціни».

Аксьонов зі свого боку заявив, що є інформація про продаж вугілля по 12 тис. рублів і навіть вище.

«Боротьба зі спекулянтами — одна з основних завдань у цей час. Компанії, які спекулюють на важкому становищі кримчан, повинні піти з ринку», — сказав самопроголошений кримський прем'єр.

Єгоров при цьому повідомив, що Крим також веде переговори з Росією про постачання вугілля, вагони вже йдуть на півострів. За його інформацією, населенню Криму потрібно близько 30 тис. тонн вугілля.

Відзначимо, за деякими даними, в Криму на сьогодні вугілля марки АС (так зване «насіння») коштує від 7500 до 7700 рублів за тонну. Тоді як більш ходовий вугілля АМ («горішок») продають вже від 8800 до 9500 рублів. Однак це ціна в оптовиків. Фірми-перекупники виставляють ціну в діапазоні від 10 до 12 тис. рублів за тонну. 

Loading...