Лукашенко дорікнув Росії, що у її ковбасі є туалетний папір

Лукашенко дорікнув Росії, що у її ковбасі є туалетний папір

Водночас президент Білорусі нарікав на стандарти виробництва продуктів у Росії.

Джерело: Відомості

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вирішив похвалитися якістю білоруських продуктів і розкритикував російські, зазначивши, що в ковбасах, виготовлених у РФ, є «туалетний папір, і соя, і добавки всякі», передає ТСН.

«Білоруське за якістю значно вище. І там (на білоруських підприємствах) у ковбасі туалетного паперу немає і ніколи не було. Розкривали ж такі факти на російських підприємствах, коли і туалетний папір, і соя, і добавки всякі. М'яса всього 60%, інше — соя, ось чим годували народ (в Росії)», — наголосив Лукашенко.

Водночас президент Білорусі нарікав на стандарти виробництва продуктів у Росії.

«Вам (росіянам) далеко до нашої продукції з однієї тільки причини: коли Союз (СРСР) розвалився, ви перейшли на технічні умови, знизивши рівень вимог до продуктів харчування, а ми зберегли, завдяки Лукашенку, державні стандарти», — заявив президент Білорусі.

При цьому він зазначив, що білоруські ГОСТи жорсткіші, ніж радянські.

Коментуючи питання зростання цін на продукти харчування в Росії після введення продуктових санкцій, Лукашенко підкреслив, що в цьому винні «російські приватники».

«Ваші приватники хочуть кишеню набити швидше, от і роздувають ціни, а у кожного ще й «дах» над головою», — сказав президент.  

Loading...