Глава МВФ пропонує збільшити фінансову підтримку України

Глава МВФ пропонує збільшити фінансову підтримку України

Аби підтримати стабільність і відновити економіку України, додаткові гроші «повинні бути залучені з різних джерел».

Джерело: Відомості

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард повідомила, що для підтримки України потрібні додаткові зовнішні кредити з різних джерел, а не тільки від МВФ, передає УНН з посиланням на Wall Street Journal.

За словами очільниці фінансової інституції, аби підтримати стабільність і відновити економіку України, додаткові гроші «повинні бути залучені з різних джерел».

Вона також наголосила, що конфлікт на сході України спричинив збільшення потреби у зовнішньому фінансуванні, яка станом на квітень, за оцінками МВФ, становила 30 млрд доларів.

Повідомляється, що 17 млрд доларів виділить МВФ, а решту коштів – інші міжнародні фінансові інститути та окремі країни.

Зазначимо, наприкінці квітня цього року рада директорів МВФ схвалила дворічну програму кредитування України в обсязі 17 мільярдів доларів.

Перший транш кредитної програми в обсязі 3,2 мільярда доларів Україна одержала на початку травня. З 24 червня по 18 липня в Україні працювала місія МВФ, яка оцінювала економічний стан України, а також ефект урядових реформ.

Другий транш від МВФ Україна отримала у вересні. Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодилася із проханням Києва та вирішила об’єднати третій і четвертий транші кредиту з метою отримання їх у цьому році.

Loading...