Україна склала список російських товарів, на які готує мито

Україна склала список російських товарів, на які готує мито

Зазначені заходи можуть бути вжиті як відповідь на подібний крок з боку Росії.

Джерело: Відомості

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України опублікувало список російських товарів, на які можуть бути введені мита. Відповідне повідомлення з'явилося на сайті міністерства, передає Еспресо.TV.

В даному переліку більше 800 видів найменувань. Україна зокрема, готова відновити стягування мит з російської риби, овочів, фруктів, молочних продуктів, яєць, меду, кави і чаю, цукру, кондитерських виробів і кормів для тварин.

Крім того, додатковий збір може бути введений при імпорті нехарчових товарів, таких як добрива, хімічна продукція, мила, косметика, сірники, вироби з пластмаси. Митами також можуть обкласти російський одяг, взуття, посуд, меблі, електроапаратуру, легкові і пасажирські автомобілі, трактори та залізничне обладнання.

Зазначені заходи можуть бути вжиті як відповідь на подібний крок з боку Росії.

Наприкінці вересня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, що передбачає введення мит до рівня європейських на товари українського виробництва. Йдеться про продовольство, продукції легкої та обробної промисловості та інших товарах. Голова уряду підкреслив, що «ці кроки робляться виключно для захисту своїх виробників від недобросовісної конкуренції». За словами Медведєва, мита будуть введені тільки в разі, якщо Україна фактично або юридично почне застосовувати економічні статті угоди про асоціацію з Євросоюзом раніше терміну (тобто до 1 січня 2016 року). 

Loading...