Після візиту представників «Газпрому» Угорщина призупинила реверс газу в Україну

Напередодні «Нафтогаз України» повідомив про припинення реверсних поставок газу з Угорщини.

Джерело: Відомості

Угорський газовий оператор FGSZ на невизначений термін зупинив реверсні поставки газу в Україну у другій половині 25 вересня, повідомляється на офіційному сайті компанії. «Поставки газу по газопроводу «Дружба» у напрямку України припинені на невизначений термін», — йдеться у заяві, передає 112.ua. 

«Переривання постачань здійснено у зв'язку з тим, що користувачі системи (в Угорщині) істотно підвищили запити на поставку газу 26 вересня. У зв'язку з цим було прийнято рішення про перенаправлення потоків, щоб забезпечити стабільність поставок», — пояснили в FGSZ.

Напередодні «Нафтогаз України» повідомив про припинення реверсних поставок газу з Угорщини.

«О 17:55 за київським часом український оператор газотранспортної системи (ГТС) «Укртрансгаз» отримав по електронній пошті від угорського оператора ГТС FGSZ повідомлення про припинення подачі газу з 19:00 з технічних причин «до подальшого повідомлення», — заявили в компанії.

Там підкреслили, що зупинка сталася через кілька днів після візиту представників «Газпрому» в Угорщину і за кілька годин перед наступним раундом тристоронніх переговорів «Україна-Росія-ЄС». 

Loading...