Через кілька місяців газ може подорожчати учетверо

Через кілька місяців газ може подорожчати учетверо

Цей крок може призвести до подорожчання палива для потреб населення в 4 рази.

Джерело: Відомості

У НАК «Нафтогаз України» не виключають, що найближчим часом тарифи на газ можуть бути однаковими як для підприємств, так і для населення. Тож уже до кінця цього року можливе подорожчання блакитного палива для приватних споживачів аж у чотири рази.

Про це заявив заступник голови НАК «Нафтогаз України» Олександр Тодійчук. Він розповів, що у держхолдингу не виключають встановлення єдиної ціни на природний газ для всіх споживачів України вже в 2014 році, повідомляє УНН.

«Не виключається, що вже цього року буде прийнято рішення про подальше підвищення ціни на газ. Є навіть такий варіант — я не хочу лякати, але й не хочу цього приховувати — що буде встановлена єдина ціна на газ і для промисловості, і для населення», — наголосив він.

Таким чином, цей крок може призвести до подорожчання палива для потреб населення в 4 рази.

За словами представника керівництва НАК, ця ініціатива знайшла підтримку у Міністерстві енергетики і вугільної промисловості. При цьому він зазначив, що, згідно із соціологічними дослідженнями, населення у поточних умовах готове платити в чотири рази більшу ціну за газ, але за умови, що ці гроші підуть саме на розвиток галузі.

«Це дуже важкий удар, його політики намагаються уникати, тому що у нас цієї осені вибори, і невдоволення населення значною мірою може вплинути на цей процес», — уточнив Тодійчук.

Як повідомлялося, у березні Кабінет міністрів України ухвалив постанову про поетапне підвищення тарифів до 2018 року.

Loading...