Будівництво «Південного потоку» не відповідає європейському законодавству

Перші поставки газу по трубопроводу мали відбутися в кінці 2015 року.

Джерело: Відомості

Будівництво Південного потоку не відповідає європейському законодавству. Про це під час 12-го засідання Ради міністрів Енергетичного співтовариства сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає УНН.

«Ми хотіли б мати спільну позицію енергетичного співтовариства по тих газопроводах, які сьогодні будуються і не відповідають європейському законодавству та фактично є недоцільними», — зазначив Продан.

Він також підкреслив, що транзит газу через Україну до Європи повинен здійснюватись на умовах європейського законодавства та за тими регламентами, за якими Україна взяла на себе зобов’язання в рамках Енергетичного співтовариства.

«Південний потік» — раніше планований російсько-італійський проект системи газопроводів, що мав пройти дном Чорного моря з Новоросійська в болгарський порт Варну (або до Румунії) і далі через Балканський півострів в Італію й Австрію.

Перші поставки газу по трубопроводу мали відбутися в кінці 2015 року. Крім Росії в проекті беруть участь Болгарія, Австрія, Угорщина, Греція, Сербія, Словенія і Хорватія.

Loading...