Єврокомісія виділила Донбасу 22 мільйони євро допомоги

Фінансування складатиметься з двох частин: 5 млн євро піде на гуманітарну допомогу, а ще 17 млн євро — на розвиток.

Джерело: Відомості

Європейська комісія виділила 22 млн євро для допомоги регіонам України, які страждають від конфлікту. Про це повідомив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, передає УНН.

«Європейський Союз із великою тривогою стежить за триваючим конфліктом в Україні і, зокрема його вплив на цивільне населення. Припинення вогню повинно бути підтримано і має використовуватися як можливість полегшити положення тих, хто її потребує, а саме жінки і діти. Саме тому Європейська комісія мобілізує 22 млн євро для надання допомоги населенню та сприяння соціально-економічному розвитку в країні», — сказав він.

За словами очільника Єврокомісії, фінансування складатиметься з двох частин: 5 млн євро піде на гуманітарну допомогу, а ще 17 млн євро — на розвиток.

Баррозу також зазначив, що гуманітарна частина фінансування буде надана через партнерські організації, які розуміють основні потреби населення у районах, які зачепив конфлікт.

Як повідомляється, допомога стосуватиметься внутрішньо переміщених осіб і біженців, які втекли із зони конфлікту, а також репатріантів, які збираються повернутися додому — у районі, які взяті під контроль українськими урядовими силами.

Зауважимо, що кошти покриватимуть витрати на житло, їжу, воду, охорону здоров’я, соціальну-психологічну допомогу та підготовку до майбутньої зими.

Зазначимо, що Україною спільно з ЄС було створено програму для Донбасу із фондом 1,5 млрд євро.

Loading...