Мінфін готується скасувати 13 податків

Збір за використання радіочастотними ресурсами, спеціальне використання води пропонується визначити в податковому кодексі як «рентні платежі».

Джерело: Відомості

Міністерство фінансів України наразі готує пропозиції до уряду, в яких пропонує скасувати 13 податків. Про це розповів заступник міністра фінансів України Денис Фудашкін, передає УНН.

«Ми пропонуємо скасувати існуючу кількість податків з 22 існуючих до 9. Пропонується скасувати збір за впровадження деяких видів підприємницької діяльності, які на сьогодні сплачує 123 тисячі платників, збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, рентну плату за транспортування нафти та нафтопродуктів, збір за місце паркування транспортних засобів, туристичний збір та збір на розвиток виноградарства», — сказав Фудашкін.

«Пропонуємо екологічний податок з палива перевести в акцизний податок з нафтопродуктів. Збір у вигляді цільової надбавки на діючий тариф на електричну та теплову енергію також плануємо встановити у вигляді акцизного податку», — додав він.

За словами Фудашкіна, збір за використання радіочастотними ресурсами, спеціальне використання води пропонується визначити в податковому кодексі як «рентні платежі».

Loading...