Україна призупиняє спецмита на ввезення товарів з Білорусі

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Джерело: Відомості

Україна з 19 серпня призупиняє дію спеціальних мит на ввезення білоруських товарів, введених раніше у відповідь на дискримінаційні заходи Білорусі по відношенню до вітчизняного експорту. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Мінекономрозвитку України розраховує, що Республіка Білорусь найближчим часом не буде здійснювати ліцензування українських кондитерських виробів і сировини для їх виробництва, окремих видів макаронних виробів, пива солодового, цементу, скла полірованого і склотари. Білоруська сторона повинна забезпечити скасування угод про постачання товарів, якими визначаються цінові та кількісні обмеження, укладені між українськими експортерами та державними органами Республіки Білорусь.

Разом з тим, в рішенні комісії передбачено, що спеціальне мито може бути відновлене до 31 грудня 2016 року за заявою українських виробників-експортерів в разі наявності факту дискримінаційних дій з боку Республіки Білорусь.

Нагадаємо, постановами Ради міністрів Республіки Білорусь був введений режим ліцензування імпорту пива солодового, кондитерських виробів і сировини для їх виробництва, окремих видів макаронних виробів, цементу, скла полірованого і склотари в Республіку Білорусь з країн, які не є членами Митного союзу. 

Loading...