Росія уже не пропускає на свій ринок європейські продукти

Росія уже не пропускає на свій ринок європейські продукти

Країна походження повинна бути вказана в декларації, а ФТС може здійснювати постконтроль протягом трьох років.

Джерело: Відомості

Російська митниця вже виконує постанову уряду РФ і продукція, яка підпала під заборону ввезення, вже вчора не пропускалася на територію країни. Про це розповів представник Федеральної митної служби (ФТС) РФ, пишуть «Ведомости».

Чи змінюватиметься профіль ризику, відповідно до якого здійснюється огляд вантажів, він не коментує: рішення ще не прийняті. Ризики ввезення продукції, що підпала під заборону, через Білорусію є, але країна походження все одно буде контролюватися, обіцяє федеральний чиновник. Країна походження повинна бути вказана в декларації, а ФТС може здійснювати постконтроль протягом трьох років, нагадує представник служби.

Також вчора на зустрічі представників Мінпромторгу з ритейлерами чиновники рекомендували мережам розгортати товари, які знаходяться в дорозі і досягнуть російського кордону лише через кілька днів, розповів один з учасників зустрічі.

Нагадаємо, вчора російський уряд опублікував список товарів, імпорт яких буде обмежений. В нього потрапили, зокрема, яловичина, свинина, фрукти, птиця, сири і молочна продукція. 

Loading...