Російський уряд оприлюднив список заборонених до ввозу продуктів

Російський уряд оприлюднив список заборонених до ввозу продуктів

Йдеться про заборону на імпорт м’яса, молочної продукції, овочів, коренеплодів, фруктів, горіхів, риби, морепродуктів і ковбас із США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Японії,

Джерело: Відомості

Уряд РФ оприлюднив типи сільськогосподарської продукції та продовольства, на імпорт яких накладено заборону строком на 1 рік. 

Йдеться про заборону на імпорт м'яса, молочної продукції, овочів, коренеплодів, фруктів, горіхів, риби, морепродуктів і ковбас із США, Євросоюзу, Канади, Австралії та Японії, повідомляє newsru.com, з посиланням на сайт уряду.

Постанову прийнято на виконання указу президента Росії від 6 серпня 2014 № 560 «Про застосування окремих спеціальних економічних заходів в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації», — йдеться на сайті уряду РФ.

Вводиться ембарго на імпорт категорій продукції з країн, які ввели економічні санкції відносно російських громадян і компаній, відзначається в документі, підписаному прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Затверджено перелік сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Сполучені Штати Америки, країни Європейського союзу, Канада, Австралія і Королівство Норвегія і які терміном на один рік заборонені до ввезення в Росію, йдеться в розпорядженні.

Нагадаємо, Росія планує заборонити ввезення продовольства також і з України. 

Loading...