Єдиний соцвнесок буде знижено до 15%

Єдиний соцвнесок буде знижено до 15%

Зараз є заробітна платня і ми платимо два платежі: 41% єдиного соціального внеску, другий — податок на доходи фізичних осіб — ще 17%.

Джерело: Відомості

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у вступному слові на засіданні уряду повідомив, що уряд Кабмін планує знизити єдиний соцвнесок до 15%, передає УНН.

За словами очільника уряду, Кабмін пропонує зменшити єдиний соціальний внесок з 41% до 15% тим працюючим громадянам, які отримують вищу від мінімальної заробітну плату.

«Зараз є заробітна платня і ми платимо два платежі: 41% єдиного соціального внеску, другий — податок на доходи фізичних осіб — ще 17%. Ми пропонуємо встановити фіксовану плату будь-якому працюючому з мінімальної заробітної платні, яка буде складати 41%. Все, що вище мінімальної заробітної платні, ми пропонуємо оподатковувати 15 відсотками. Це майже трьохкратне зменшення єдиного соціального внеску», — сказав він.

Крім того, Яценюк наголосив, що є також інший варіант, який передбачає встановлення єдиного соціального внеску для мінімальних зарплат у розмірі 37 відсотків, але з усіх сум, які вищі від мінімальної заробітної плати буде утримуватися 15 відсотків. 

Loading...