Японія допоможе Україні злізти з російської «газової голки»

Сьогодні Україна знаходиться у газовій блокаді Росії. Фактично вже почалася третя газова війна.

Джерело: Відомості

Україна і Японія підписали спільну заяву про всебічне співробітництво у сфері енергетики. Підписання відбулося у вівторок, 5 серпня, під час українсько-японських бізнес-консультацій за участю глави Мінекономіки України Павла Шеремети і його японського колеги Тошиміцу Мотегі.

Крім того, сторони підписали меморандум про співробітництво у проекті підвищення ефективності вугільних електростанцій, у чому, як запевнив Мотегі, Японія буде надавати Україні підтримку, передає УНН.

«У цій ситуації уряд України робить все можливе для забезпечення енергоресурсами населення. У цих складних умовах ми думаємо також про майбутній розвиток, і ми його пов'язуємо із високотехнологічним обладнанням, впровадженням ринкових механізмів та інтеграцією України в єдиний простір ЄС», — сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Сьогодні Україна знаходиться у газовій блокаді Росії. Фактично вже почалася третя газова війна. Через дії терористів на сході країни руйнується наша енергетична інфраструктура», — додав він.

Мотегі також заявив про намір відновити переговори з Україною щодо інвестиційних пропозицій та досягти прогресу в цьому питанні вже до кінця поточного року.

«Починаючи з наступного тижня, ми будемо направляти нові делегації в Україну», — сказав він.

«Дуже важливо, що така велика делегація на чолі з міністром вперше приїхала в Україну саме у цей час і підписала ці угоди про співпрацю. Переговори про полегшення взаємних умов інвестування були припинені, нам необхідно їх відновити», — сказав Шеремета журналістам після підписання договорів.  

Loading...