Через санкції акції російського «Аерофлоту» обвалились на 6,5%

Через санкції акції російського «Аерофлоту» обвалились на 6,5%

При цьому ключові індекси російського фондового ринку, ММВБ і РТС, знижуються на 0,7-0,8%.

Джерело: Відомості

Акції Аерофлоту впали на 6,5% до 46,61 рубля на торгах Московської біржі станом на 11:25 за московським часом, передає Еспресо.TV.

При цьому ключові індекси російського фондового ринку, ММВБ і РТС, знижуються на 0,7-0,8%.

Нагадаємо, вчора, 4 серпня, Аерофлот вирішив припинити роботу свого лоукостера Добролет у зв'язку з санкціями Євросоюзу (ЄС). На думку російських експертів, санкції та рішення Аерофлоту і викликали падіння вартості його акцій.

«У зв'язку застосуванням економічних санкцій, введених ЄС відносно компанії Добролет, ряд європейських контрагентів повідомив про відмову виконувати свої зобов'язання перед авіаперевізником — анульовано дію договорів лізингу, технічного обслуговування та страхування повітряних суден, а також надання аеронавігаційної інформації», — йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Зазначимо, Росія розглядає можливість обмежити або зовсім заборонити транзитні польоти європейських авіакомпаній з Європи до Азії через територію Росії. Розмови про можливе обмеження транзиту для європейських перевізників почалися незабаром після перших санкцій проти Росії з боку Євросоюзу (ЄС). Але останні події — зупинка Добролет і штрафи, які наклала Україна на російські авіакомпанії за польоти до Криму (близько $ 8,6 млн), — вимагають відповіді, сказав він.

Відзначимо також, на вчорашніх торгах до тримісячного мінімуму подешевшали акції Газпрому. 

Loading...