Підприємства цього року отримають на третину менше газу

Підприємства цього року отримають на третину менше газу

Для проходження осінньо-зимового періоду Кабмін ухвалив рішення скоротити обсяги постачання газу промисловим споживачам і підприємствам теплокомуненерго на 30%.

Джерело: Відомості

Кабмін ухвалив рішення скоротити на 30% обсяги постачання газу промисловим споживачам і підприємствам теплокомуненерго в опалювальний сезон 2014-2015 років. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, інформує прес-служба Кабміну.

Міністр наголосив, що ситуація в енергетичній галузі нині непроста. Тому для проходження осінньо-зимового періоду Кабмін ухвалив рішення скоротити обсяги постачання газу промисловим споживачам і підприємствам теплокомуненерго на 30%.

У ході колегії також було схвалено низку рішень, серед яких — внесення змін та доповнень до чинних нормативних актів з питань формування і затвердження планового розподілу і постачання природного газу вітчизняним споживачам та ін.

Окрім того, Продан наголосив на необхідності створення повноцінного ринку вугілля та повідомив, що Кабмін підтримав План заходів по реформуванню вугільної галузі України.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроект про особливий період у паливно-енергетичному комплексі, яким дозволяється обмежувати енергопостачання компаніям паливно-енергетичного комплексу.

Loading...