У Росії визнали, що санкції таки діють

У Росії визнали, що санкції таки діють

У міністерстві вважають, що вже в цьому році приріст ВВП може скоротитися на 0,2-0,3%.

Джерело: Відомості

Посилення санкцій стосовно окремих суб'єктів економічних відносин і цілих галузей російської економіки здатне в значній мірі негативно вплинути на динаміку ВВП Росії.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів країни в доповіді про основні напрями бюджетної політики на 2015-2017 роки, передає Еспресо.TV.

У міністерстві вважають, що вже в цьому році приріст ВВП може скоротитися на 0,2-0,3%. Якщо в короткостроковій і середньостроковій перспективі в Росії вистачить коштів, щоб компенсувати можливі економічні втрати, то в більш тривалій перспективі санкції можуть істотно вплинути на зниження бюджетної стійкості, погіршення умов та скорочення можливостей для модернізації, коли імпорт технологій, інвестицій і передових практик в країну обмежиться.

При цьому Мінфін при складанні прогнозу використовував сценарій, що не передбачає третього рівня санкцій, при якому до Росії застосовуються масштабні економічні санкції.

Нагадаємо, вчора Євросоюз ввів санкції щодо ще 11 громадян Росії через події в Україні. Загалом у «чорному списку» санкцій ЄС уже понад 70 осіб.

Рішення про введення секторальних санкцій проти Росії, так званих санкцій третього рівня, може бути ухвалене на саміті ЄС 15-16 липня.  

Loading...