В окупованому Криму інфляція сягнула вже 17%

Україна нині на 80% забезпечує півострів товарами і на материковій частині, мовляв, інфляція склала 12,8%, тоді як у Росії – 6,9%.

Джерело: Відомості

На півострові Крим після того, як його в березні цього року окупувала Росія, у магазинах спорожніли полиці, а ціни на багато продуктів зросли удвічі-втричі. Інфляція в Криму з початку року вже склала 16,8%. Про це заявив нелегітимний заступник міністра економічного розвитку окупованого Росією Криму Ян Латишев, пишуть «Новости Крыма». 

Він також зазначив, що Україна нині на 80% забезпечує півострів товарами і на материковій частині, мовляв, інфляція склала 12,8%, тоді як у Росії – 6,9%.

Відзначимо, інфляція в Україні в травні порівняно з квітнем 2014 року прискорилася до 3,8%, в річному вираженні (проти травня 2013 року) інфляція прискорилася до 10,9%, з початку 2014 року (травень 2014 року до грудня 2013 року) — до 10,5%.

Тим часом голова комісії незаконної Держради окупованого Криму з економічної, фінансової та інвестиційної політики Віталій Нахлупін заявив, що всі непродовольчі товари, які ввозяться на півострів, невдовзі можуть почати обкладати митом. 

Loading...