Росія заборонить кримчанам продавати «домашнє» м’ясо

Росія заборонить кримчанам продавати «домашнє» м’ясо

З 1 травня 2014 року набув чинності Технічний регламент Митного союзу «Про безпечність м’яса і м’ясної продукції».

Джерело: Відомості

З початку наступного року кримчани не зможуть продавати «домашнє» м'ясо. Тобто м'ясну продукцію, отриману в домашніх умовах або в особистих підсобних господарствах. 

Про це повідомила начальник управління ветеринарного нагляду кримської столиці Надія Бойченко, передають Аргументи тижня-Крим з посиланням на прес-службу Сімферопольської міської ради.

Вона зазначила, що з 1 травня 2014 року набув чинності Технічний регламент Митного союзу «Про безпечність м'яса і м'ясної продукції».

«Відповідно з цим нормативним актом, визначено порядок використання м'ясної продукції, отриманої громадянами в домашніх умовах або в особистих підсобних господарствах. Така продукція призначається виключно для особистого споживання і не допускається для випуску в обігу на митній території Митного союзу», — розповіла вона.

Бойченко додала, що з огляду дії на території Республіки Крим перехідного періоду, цей регламент набере законної сили в Криму з 1 січня наступного року.

«На сьогоднішній день ми опрацьовуємо питання створення в місті мережі забійних пунктів, реєстрації та сертифікації відповідно до законодавства. Вже з 1 січня ветеринарні документи на м'ясо, отримане при подвірному забої або на несертифікованій бійні, без контролю державної служби ветеринарної медицини видаватися не будуть», — підкреслила начальник управління ветеринарного нагляду. 

Loading...