Україна зможе експортувати на ринки ЄС харчову продукцію

Україна зможе експортувати на ринки ЄС харчову продукцію

Завдяки угоді виробники харчової промисловості зможуть тепер експортувати свій продукт на ринки ЄС.

Джерело: Відомості

Завдяки підписанню угоди з ЄС Україна зможе розпочати експорт харчів на ринок ЄС. Про це під час прес-конференції сказав член делегації України в переговорах з ЄС щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, один з авторів Угоди про асоціацію з ЄС Тарас Качка.

«Ми зараз можемо торгувати з ЄС всіма товарами – немає жодного продукту, який Україна туди не може за угодою продавати. Підписана сьогодні угода лібералізує торгівлю з Україною за майже всіма товарами, виняток становить торгівля сільськогосподарськими товарами, яка лібералізується частково, але вся решта – повністю. Мит на промислову продукцію тепер немає. Ми вже продаємо в ЄС хімічну продукцію, продукцію машинобудування та текстильної галузі. Товари промисловості ми в тих чи інших обсягах продаємо в різні країні ЄС», — цитує його УНН.

Він розповів, що завдяки угоді виробники харчової промисловості зможуть тепер експортувати свій продукт на ринки ЄС.

«Зараз відбувається часткова переорієнтація товарів на ринки ЄС. Харчі ми до цього в ЄС не продавали, а тепер будемо. Це єдиний товар, який ми до цього не продавали в ЄС, а зараз зможемо. А для промисловців підписана угода є додатковим сигналом, що треба працювати на ринку ЄС», — зазначив він.

Loading...