Россільгоспнагляд не пропустив до Криму 100 тонн української продукції

Россільгоспнагляд не пропустив до Криму 100 тонн української продукції

Як стверджують у прес-службі Россільгоспнагляду, дана продукція є контрафактною.

Джерело: Відомості

Співробітники Управління Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю 14-15 червня повернули на материкову Україну 40 вантажних автомобілів, що слідували на анексований Росією півострів і в яких перевозилося 100 тонн харчової продукції.

Як стверджують у прес-службі Россільгоспнагляду, дана продукція є контрафактною.

Зокрема, було заборонено ввезення 5 тонн сирного продукту і масла-спреду, вироблених в Херсонській області, так як у ветеринарному свідоцтві ця продукція була визначена як твердий сир.

При огляді партії яловичини виробництва Мелітопольського м'ясокомбінату, що слідувала в Крим, Россільгоспнагляд виявив 4 тонни охолодженої свинини «невідомого походження без супровідних документів».

«Крім того, в багажному відділенні рейсового автобуса, що прямував з Миколаєва до Севастополя, виявлені мішки з зіпсованою птахівничою продукцією», — йдеться в повідомленні відомства.

Кримські співробітники Россільгоспнагляду на минулих вихідних також виявили у вантажній машині, що слідувала з Харкова, тонну заморожених морепродуктів, які перевозилися без дотримання температурного режиму. Продукція була повернута постачальнику.

Не пропустили на півострів і вироблену в Києві суху суміш для виробництва морозива, яку, як повідомляє Россільгоспнагляд, невідомі підприємці везли в автомобілі кур'єрської служби без супровідних документів.

Російська служба не допустила до ввезення до Криму також українські вантажівки з телятами і поросятами, ковбасні вироби з «небезпечним складом», плавлені сири, копченості та іншу готову продукцію, що не пройшла необхідну термічну обробку, а також тонни морозива без дати виготовлення та маркування, йдеться в повідомленні відомства.

Після анексії Криму Росією на півострові спостерігається продовольча криза, прилавки магазинів пустують, але ціни при цьому продовжують зростати.

Українські експерти відзначають, що відмова Криму від українського продовольства може призвести до дефіциту продуктів харчування на півострові, так як він більш ніж наполовину залежить від їх поставок з материкової України. 

Loading...