Угорщина збільшить обсяг реверсу газу в Україну

Сторони погодилися щодо доцільності збільшення обсягів поставок газу в Україну по території Угорщини.

Джерело: Відомості

Угорщина погодилася в майбутньому збільшити обсяг реверсу газу в Україну. Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, передає «Ліга».

18 червня глава Міненерго Юрій Продан і глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв у ході робочої поїздки до Угорщини провели зустрічі з міністром зовнішньої торгівлі та іноземних справ Угорщини Тібором Наврачічем і міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком, в рамках яких обговорили питання європейської енергетичної безпеки та взаємодії в енергетичній сфері між Україною та Угорщиною. Сторони погодилися щодо доцільності збільшення обсягів поставок газу в Україну по території Угорщини.

Нагадаємо, Україна з 7 червня збільшила добові поставки природного газу з Угорщини в порівнянні з попереднім днем в 2,5 рази — до 7,5 млн кубометрів з 3 млн кубометрів. Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії. Відкриття всіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. 

Loading...