Нацбанк за ніч перевів банківські відділення Донбасу в Київ

Нацбанк в ніч на 18 червня зробив ряд заходів для забезпечення соцвиплат у Донецькій і Луганській областях.

Джерело: Відомості

Соціальні виплати населенню Луганської та Донецької областей забезпечать зі столиці. За одну ніч всі банківські відділення Донбасу до Києва були переведені в Київ, де була організована резервна майданчик. 

Про це, виступаючи з трибуни Верховної Ради, заявив голова Нацбанку Степан Кубів, передає Цензор.НЕТ.

«Ми знаходимося в стані неоголошеної війни. Те, що відбулося в Криму, серйозно вдарило по банківській сфері. Втрати в Криму — це 22 млрд. гривень, які належать Україні, це 53 банки», — заявив він.

Кубів зазначив, що до анексії Криму держава Україна «до останнього» забезпечувала всі соціальні виплати, а також виплату депозитів.

Але ситуація на Донбасі створює додаткові складності для банківського сектора: «Це активи більше 100 млрд. гривень, а також понад 76 млрд гривень депозитів... Ситуація там не дає можливості нормально проводити нам банківські розрахунки».

Тому Нацбанк в ніч на 18 червня зробив ряд заходів для забезпечення соцвиплат у Донецькій і Луганській областях.

«Вчора вдалося забезпечити переведення 11 банківських юросіб. Також 1576 відділень ми перенесли до Києва. За ніч нам вдалося зробити тут резервний майданчик для забезпечення соцвиплат, стипендій, пенсій, а також надходжень до державного бюджету», — повідомив глава НБУ.

Як відомо, бойовики з самопроголошеної «Донецької народної республіки» паралізували фінансову систему Донецької області, захопивши приміщення обласних управлінь державної казначейської служби, міністерства доходів і зборів та Нацбанку України в Донецьку. 

Loading...