«Газпром» позивається до України на 4,5 млрд доларів

Нагадаємо, «Газпром» поставлятиме природний газ «Нафтогазу» тільки в тому обсязі, який був попередньо оплачений відповідно до умов контракту.

Джерело: Відомості

Російське ВАТ «Газпром» звернулося в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до НАК «Нафтогаз України». «Газпром» вимагає стягнути з «Нафтогазу» заборгованість в розмірі 4,5 млрд дол США у зв'язку з неналежним виконанням НАК своїх зобов'язань за Контрактом від 2009 року щодо купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках, та накопиченої українською компанією значної заборгованості за поставлений за контрактом природний газ, а також через відсутність платежів в рахунок поточних поставок. Про це повідомили у прес-службі російської компанії, передає УНН.

Нагадаємо, сьогодні з 9:00 ВАТ «Газпром» поставлятиме природний газ НАК «Нафтогаз України» тільки в тому обсязі, який був попередньо оплачено відповідно до умов контракту.

При цьому НАК «зобов'язана забезпечити транзит природного газу в треті країни в повній відповідності з умовами чинного контракту, йдеться у повідомлені компанії.

Loading...