Україна не змогла домовитись про знижку на газ

Україна не змогла домовитись про знижку на газ

У разі ненадходження коштів, постачання газу в Україну будуть переведені на режим передоплати.

Джерело: Відомості

У Києві близько 1:30 години понеділка безрезультатно завершилися тристоронні газові переговори, за підсумками яких «Газпром» підтвердив крайній термін, в який він очікує отримати від Києва заборговані за поставки газу гроші. Про це повідомив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов, пише УНН.

«Російська сторона очікує оплату заборгованості, що накопичилася за газ у розмірі $1951 млн. до 10.00. 16 червня», — сказав Купріянов.

За його словами, у разі ненадходження коштів, постачання газу в Україну будуть переведені на режим передоплати.

Своєю чергою, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив журналістам, що Україна та Росія за підсумками переговорів так і не змогли досягти компромісу.

Крім того, глава «Нафтогазу» нагадав, що запропонований Європейською комісією компромісний варіант припускав узгодження тимчасової проміжної ціни на російський газ для України в розмірі $326 за тисячу кубічних метрів газу.

«Сьогодні цей компроміс російською стороною підтверджений не був, думаю, що ще є шанс завтра до 9.00 за київським часом, коли починається новий газовий день, для підтвердження цього компромісу», — сказав він.  

Loading...