Яценюк доручив готуватися до відключення з понеділка газу з Росії

Яценюк доручив готуватися до відключення з понеділка газу з Росії

Прем’єр-міністр також звернувся до керівництва НКРЕ про встановлення економічно обґрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.

Джерело: Відомості

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК «Нафтогаз України» та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок газу Російською Федерацією з понеділка.

З цим Арсеній Яценюк звернувся до міністрів енергетики та вугільної промисловості, економічного розвитку і торгівлі, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, голови правління НАК «Нафтогаз України» та голів обласних державних адміністрацій, передає Цензор.НЕТ.

Керівництву НАК «Нафтогаз України» і міністру юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражному суді.

Прем'єр-міністр також звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обґрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.

Міністерству закордонних справ і Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено повідомити країни — члени ЄС і Сполучені Штати Америки про умисний зрив Російською Федерацією переговорів щодо постачання газу між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» і відхилення конструктивних пропозицій української сторони, які відповідають позиції Європейської Комісії.

«У зв'язку з умисною односторонньою відмовою Російської Федерації від врегулювання даного конфлікту здійснюється підрив енергетичної безпеки України та Європейського Союзу», — заявив Арсеній Яценюк.

Loading...