Європа пропонує Україні купувати у неї газ по 326 доларів

Під час перемовин із «Газпромом» «Нафтогаз» відмовляється від будь-яких знижок, додав Андрій Коболєв.

Джерело: Відомості

Перемовини між Україною та Росією продовжуються, українська сторона вбачає компроміс у пропозиціях Європейської комісії. Про це під час прес-конференції заявив голова правління «Нафтогаз» Андрій Коболєв, передає УНН.

«В рамках пошуку розумного компромісу непоганий, на нашу думку, компроміс запропонувала Європейська комісія — ціна у діапазоні 385 доларів, середня ціна — 326 доларів. Хоча ми вважаємо цю ціну також дуже високою, підстави для цього — мені зараз на стіл лягають пропозиції від великих європейських компаній, які пропонують качати газ з Європи за нижчою ціною, ніж ця. І будемо намагатися це робити», — сказав він.

Під час перемовин із «Газпромом» «Нафтогаз» відмовляється від будь-яких знижок, додав Андрій Коболєв.

«Нафтогаз» в цих перемовинах займає комерційну позицію: нам не потрібні знижки, тому що ми не вважаємо, що ціна за нині діючим контрактом є справедливою. «Нафтогаз» є дилером «Газпрому», який постачає нам газ. Українські споживачі отримують пропозиції із закупівлі газу з Європи, який відбуватиметься через перетік газу, який вимірюватиметься лічильниками і будь-які спекуляції щодо легальності цього процесу відірвані від реальності», — сказав Коболєв.

Loading...