З кожним місяцем в Україні стає все менше покупців російських товарів

З кожним місяцем в Україні стає все менше покупців російських товарів

Активно бойкот російських товарів підтримала молодь до 30 років. Серед пенсіонерів у кампанії беруть участь тільки 3%.

Джерело: Відомості

Громадська кампанія з бойкоту вироблених в Росії товарів призвела до скорочення кількості їх покупців у Києві — на 20%, на півночі країни — на 10%, в інших регіонах — на 8%. Такі результати дослідження, проведеного GfK Ukraine. Це дані за квітень порівняно з березнем, передає Цензор.НЕТ.

У вартісних показниках регіональні відмінності виявилися значними: жителі центру країни витратили на російські товари в квітні на 24% менше, ніж у попередньому місяці, кияни та жителі заходу — на 16%, споживачі сходу — на 6%, півночі — на 1%.

Тільки на півдні країни (без урахування Криму) було зафіксовано зростання витрат на товари російських виробників на 1 відсоток, але в цілому в країні в квітні витрати домогосподарств на 60 категорій товарів, які аналізують в дослідженні, збільшилися порівняно з попереднім місяцем на 9%.

Згідно з даними дослідження, активно бойкот російських товарів підтримала молодь до 30 років, серед якої кількість покупців російських товарів впала на 13%, тоді як у групі 50-59 років таких було 6%, а серед тих, кому за 60, — 3%.

Громадську кампанію по бойкоту російських товарів почали в березні, під час подій у Криму. До бойкоту закликали в соціальних мережах, в різних містах України тривали і акції на підтримку бойкоту.

Loading...