Продажі кримських ігристих вин впали на 90%: Росія не дає свою акцизну марку

Продажі кримських ігристих вин впали на 90%: Росія не дає свою акцизну марку

Компенсувати падіння продажів шляхом реалізації вин туристам на території Криму теж поки не вдається через менший, ніж у минулі роки, турпотік в регіон.

Джерело: Відомості

Продажі ігристих вин заводу «Новий Світ» впали на 90%, повідомила керівник держпідприємства Яніна Павленко, передає Цензор.НЕТ.

«Ми зараз маємо 10% продажів від звичного обсягу цього сезону», — зазначила вона.

За словами Павленко, різке падіння попиту пов'язане з неможливістю постачати продукцію на материкову частину Росії через відсутність російської акцизної марки. Разом з тим компенсувати падіння продажів шляхом реалізації вин туристам на території Криму теж поки не вдається через менший, ніж у минулі роки, турпотік в регіон, зазначила голова підприємства.

«Ми не звільняємо людей, тому що розуміємо, що це тимчасові труднощі», — підкреслила вона.

Решта кримських виробників торгують в Росії продукцією зі старих запасів з імпортною акцизною маркою, продовжила вона. «Новий Світ» очікує отримання федеральної акцизної марки в другій половині червня 2014 року, сказала Павленко, зазначивши, що це дасть підприємству можливість відновити продажі на території Росії.

Завод «Новий Світ» заснований в 1878 році князем Левом Голіциним. З моменту його заснування шампанське створюється за класичною французькою технологією. Обсяг виробництва в 2013 році склав 1,8 млн пляшок. Завод постачав у Росію 40% продукції, 50% припадало на український ринок, близько 10% — на далеке зарубіжжя (Ізраїль і США). Вихід на ринок країн Євросоюзу компанія не змогла отримати навіть після зміни найменування продукції з «шампанського» на «ігристе вино».

Усього в Криму розташовано близько 100 підприємств виноробної галузі.

Loading...