Лукашенко вважає, що Україна «нікуди не дінеться» від співпраці з ЄАЕС

Лукашенко вважає, що Україна «нікуди не дінеться» від співпраці з ЄАЕС

За його словами, у Євразійського економічного союзу великі перспективи.

Джерело: Відомості

Україна «нікуди не дінеться» від співпраці з Євразійським економічним союзом, договір про створення якого було підписано 29 травня президентами Росії, Білорусі та Казахстану. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє його прес-служба, передає Цензор.НЕТ.

«Вже на стадії укладання цього договору між трьома державами інтерес до нього колосальний. Я не кажу про Китай, ми вже з ними розмовляємо, співпрацюємо, сьогодні В'єтнам, Індія заявили про це, інші держави, ви себе там бачите. Я впевнений, що Україна нікуди не дінеться від співпраці з цим союзом», — цитує Лукашенка прес-служба.

За його словами, у Євразійського економічного союзу великі перспективи.

При цьому, він підкреслив, що для того, щоб до ЄАЕС захотіли приєднатися інші країни, Союзу «необхідно продемонструвати з точки зору економіки нормальні перспективи, показати всім, що це дійсно життєздатне об'єднання».

Він також зазначив, що «зароджується новий центр сили». «Може, це додатковий внесок у багатополярність світу», — зазначив президент Білорусі.

Відзначимо, що держави ЄАЕС гарантують вільне переміщення товарів, послуг, капіталів і робочої сили, а також узгоджену політику в енергетиці, сільському господарстві, промисловості та транспорті.

До кінця поточного року в ЄАЕС можуть увійти ще дві країни — Вірменія і Киргизія.

Loading...