До «Газпрому» нарешті надійшли українські гроші за газ

До «Газпрому» нарешті надійшли українські гроші за газ

Міненерго РФ підтверджує надходження від НАК «Нафтогаз України «786,366 мільйона доларів. Два платежі, призначення — за лютий і березень.

Джерело: Відомості

Міненерго РФ підтверджує надходження від України 786,4 млн дол в рахунок погашення боргу за газ за лютий і березень. Про це повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

«Міненерго РФ підтверджує надходження від НАК «Нафтогаз України «786,366 мільйона доларів. Два платежі, призначення — за лютий і березень», — повідомило джерело.

Нагадаємо, глава Міненерго України Юрій Продан заявив у п'ятницю, що «Нафтогаз» перерахував «Газпрому» 786 млн доларів. Надходження платежу на рахунки російської компанії очікувалося 2 червня. За даними «Нафтогазу», таким чином компанія завершила оплату постачань за перший квартал 2014 року, виходячи з ціни в 286,5 долара.

Як повідомлялося, заборгованість Києва за російський газ після того, як не були сплачені поставки і за квітень, зросла до 3,5 мільярда доларів.

Згодом у «Газпромі» заявили, що вартість поставленого в травні газу, виходячи з ціни в 485 доларів за тисячу кубів, складає 1,7 мільярда доларів. Таким чином, на думку агенції, загальний борг України досягне суми 5,2 мільярда доларів.

Зазначимо, з 1 квітня ціна на російський газ для України зросла з 268,5 долара до 485 доларів за тисячу кубометрів. 

Loading...