Чимало кримчан обурені стрімким введенням рубля на півострові

Відмова від звичної для більшості кримського населення української валюти викликала небувалий ажіотаж у місцевих супермаркетах.

Джерело: Відомості

З 1 червня в анексованому Криму «офіційною» грошовою одиницею є російський рубель.

Нагадаємо, згідно з указом президента Росії Володимира Путіна, з 1 червня на території Криму припиняється оборот української валюти — гривні, яка всі ці роки була головною грошовою одиницею на півострові. Раніше планувалося зберегти її використання до 1 січня 2016 року.

Відмова від звичної для більшості кримського населення української валюти викликала небувалий ажіотаж у місцевих супермаркетах. Покупці з візками, наповненими доверху різними товарами, шикувалися у величезні черги перед касами. Таким чином вони хотіли «позбутися» від гривні, оскільки при покупці рубля (2,77 рубля за 1 гривню), а потім в перерахунку за коефіцієнтом — 3 рублі до 1 гривні, доводиться втрачати близько 10%.

В останні дні травня ряд магазинів Криму перейшов повністю на оплату в рублях, що викликало обурення серед споживачів. Ситуація ускладнюється відсутністю російських монет для видачі здачі.

При цьому продавці на базарах як і раніше беруть гривню.

Loading...