Світовий банк виділив Україні $1,5 мільярда на проведення реформ

Наступна позика у розмірі 382 млн дол буде спрямована на проект підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання.

Джерело: Відомості

Уряд України та Світовий банк сьогодні у Києві підписали угоди про надання кредитних коштів на суму майже 1,48 млрд дол, передає УНН.

Від Світового банку угоду підписав Директор світового Банку у справах Білорусі, Молдови і України Чімяо Фан. Від України угоди підписали віце-прем'єр Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Шлапак та міністр економічного розвитку Павло Шеремета.

Мова йде про три кредитні проекти. Перша позика, становить 750 млн доларів і буде спрямована на розвиток та проведення необхідних реформ.

Наступна позика у розмірі 382 млн дол буде спрямована на проект підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання. Проект планується реалізувати у десяти містах України.

У рамках третього проекту Україна отримає 350 млн дол. На розвиток міської інфраструктури, зокрема 10 комунальних водопостачальних підприємств отримають кошти на утилізацію твердих відходів.

Нагадаємо, 22 травня у Світовому банку схвалили три нових проекти для України загальною вартістю 1,48 млрд дол.

Loading...