Сьогодні українські товари вийдуть на європейські ринки

Сьогодні українські товари вийдуть на європейські ринки

Як зазначив 2 квітня Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, він сподівається, що європейський ринок відкриється для українських товарів з 15 травня.

Джерело: Відомості

Європейські ринки сьогодні «відкриваються» для України у зв’язку з тим, що Україна підписала «політичну частину» Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а ЄС вже вирішив відкрити ринки для українських товарів, повідомляє УНН.

15 травня європейський ринок повноцінно відкрився для українських товарів і послуг. Зокрема, йдеться про обнулення майже 98% мит. Заходи діятимуть до 1 листопада цього року.

За оцінками ЄС, угода про вільну торгівлю може заощадити Україні близько 500 мільйонів євро в рік на митах. 

Як зазначив 2 квітня Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, він сподівається, що європейський ринок відкриється для українських товарів з 15 травня. При цьому, за його словами, підписання «політичної частини» Угоди про євроасоціацію та відкриття ринків Європейського Союзу для України принесе дохід українській економіці в розмірі 490 мільйонів євро.

«Що ми добилися від країн членів ЄС? Вони в односторонньому порядку відкрили свій ринок для українських товарів. Остаточно рішення набуде чинності 15 травня. З 15 травня наші експортери повинні бути готові швидко поставляти товари в країни ЄС. За нашими оцінками — це додаткові доходи економіки близько 490 млн євро. Такі гроші складно знайти», — наголосив Яценюк.

Нагадаємо, 21 березня Україна підписала «політичну» частину Угоди про євроасоціацію. Пізніше уповноважений українського уряду з питань євроінтеграції Валерій П'ятницький висловив припущення, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом може бути підписана цього літа.

Loading...