Медеведєв буде розбудовувати Крим за гроші, відібрані з регіонів Росії

Маневр дозволить вивільнити 112 млрд руб. (71 млрд, передбачений на порт Тамань, і 41 млрд — на міст).

Джерело: Відомості

Заради Криму уряд російський уряд готовий жертвувати інвесторами: регіон отримає гроші, обіцяні на міст через Лену і порт Тамань. Кошти, призначені для цих двох проектів, витратити на Крим запропонував помічник президента Андрій Бєлоусов, його лист цитує Bloomberg, передає Еспресо.TV.

Інфраструктурні проекти будуть переглянуті для перерозподілу коштів на потреби Криму, також повідомила прес-секретар прем'єра Росії Дмитра Медведєва Наталія Тімакова.

«Це практично вирішене питання, але це не означає відмови від проектів — просто вони можуть бути відкладені», — підкреслила вона.

Маневр дозволить вивільнити 112 млрд руб. (71 млрд, передбачений на порт Тамань, і 41 млрд — на міст), підрахував Білоусов. Тільки на будівництво та реконструкцію інфраструктури в Криму (дороги, енергозабезпечення, ЖКГ, міст через Керченську протоку) до 2020 р. потрібно 500-900 млрд руб.

І порт, і міст через Лену мали стати великими інвестпроектами із залученням приватних грошей. Інвестора для будівництва мосту вже було знайдено — консорціум «Транспортні концесії (Саха)» на чолі з «ВТБ капіталом». 

Loading...