З 13 травня Україна отримуватиме газ лише після передоплати

Завтра розпочинає діяти авансова система платежів за газ. Про це повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер в ході зустрічі з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

Джерело: Відомості

"Газпром" завтра виставляє попередній рахунок на оплату газу у червні відповідно контрактом, направляє лист-повідомлення "Нафтогаз України" про виставлення попереднього рахунку. Українська сторона до 2 червня з урахуванням того, що 1 червня - це неділя, повинна буде сплатити червневі поставки. У тому випадку, якщо Україна не оплачує червневі поставки, то "Газпром" до 10 годин ранку 3 червня повідомляє українську сторону про те, який обсяг газу буде поставлений на Україну згідно з передоплатою. Якщо передоплата не піде, то відповідно на Україну у червні буде поставлено нуль кубів", - сказав Міллер.

За словами російського прем'єра Дмитра Медведєва, в України до кінця травня є можливість провести переговори з "Газпромом".

"У них є ще можливість до кінця травня розплатитися, внести необхідні кошти або у всякому разі якусь частину коштів, почати переговори з "Газпромом" на цю тему, тобто продемонструвати бажання погашати борги. Поки цього бажання ми з боку українців не спостерігаємо, і це сумно", - сказав Медведєв. "Гроші для цього є", - додав він.

Як повідомлялося раніше, нещодавно прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна може протягом 10 днів погасити всі свої борги за російський газ, якщо його вартість знизять до 268,5 дол. за куб. м.
 

Loading...