Кримчанам заборонили здавати житло без спеціального свідоцтва та сплати податків

Кримчанам заборонили здавати житло без спеціального свідоцтва та сплати податків

Якщо громадяни за плату надають понад 30 ліжко-місць, вони зобов’язані бути зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

Джерело: Відомості

Жителям Криму, які тимчасово здають житло, доведеться отримувати відповідні свідоцтва і платити податки.

Про це йдеться в прийнятій постанові кримського «уряду» «Про затвердження Порядку сплати податку на доходи фізичних осіб громадянами, що надають місця для короткочасного проживання в індивідуальних засобах розміщення, за фіксованими ставками в перехідний період», її було затверджено на засіданні Державної Ради Республіки Крим, повідомляє прес-служба самопроголошеного Радміну Криму.

«З 30 квітня 2014 на території Республіки Крим у перехідний період доходи фізичних осіб — не суб'єктів підприємницької діяльності, які надають місця для короткочасного проживання в індивідуальних засобах розміщення, в обов'язковому порядку підлягають оподаткуванню за фіксованими ставками», — йдеться в повідомленні прес-служби.

Так, оподаткуванню в обов'язковому порядку підлягають доходи, отримані громадянами від надання місць для короткочасного проживання в індивідуальних засобах розміщення, в яких за плату надається не більше 30 ліжко-місць. У разі, якщо громадяни за плату надають понад 30 ліжко-місць, вони зобов'язані бути зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності.

«Для здійснення сплати податку за фіксованими ставками громадяни отримують відповідне Свідоцтво. Процедура отримання Свідоцтва займає не більше 5 робочих днів з моменту подання заяви до органу Податкової Служби Республіки Крим за місцем знаходження індивідуального засобу розміщення. Свідоцтво видається на кожен індивідуальний засіб розміщення на строк від 1 до 12 місяців в межах одного календарного року», — сказано в повідомленні.

Як пояснили в прес-службі кримського «уряду», базова фіксована ставка податку визначається виходячи з площі індивідуального засобу розміщення. Так, при площі засоби розміщення до 50 кв. м встановлена ставка 12 руб. за 1 кв. м , понад 50 кв. м — 20 руб. за 1 кв. м. 

Loading...