Кримська влада виплатить місцевим аграріям компенсацію через відсутність води

Відсутність нестачі в питній воді підтвердив «перший заступник голови Ради міністрів Криму» Рустам Теміргалієв.

Джерело: Відомості

Рада міністрів Криму має намір компенсувати збитки сільськогосподарських виробників, викликаних припиненням подачі для поливу дніпровської води з Північнокримського каналу. Про це повідомив самопроголошений виконуючий обов'язки Голови Криму Сергій Аксьонов. «Крим без води не залишиться! Резервні плани є. З питною водою проблем немає», — запевнив він.

Повністю вирішити проблему з постачанням води до Криму планується через 2-3 роки. Зокрема, для вирішення проблеми зрошення земель може бути передбачено будівництво нитки водопроводу з Кубані, передають Новости Крыма.

Відсутність нестачі в питній воді підтвердив «перший заступник голови Ради міністрів Криму» Рустам Теміргалієв. За його даними, «дефіциту питної води на півострові немає і не буде навіть в посушливий літній період».

«Буряться нові свердловини, русла річок перекидаються в Північнокримський канал, розпочато реконструкцію проблемних водопроводів», — розповів так званий віце-прем'єр.

Як повідомлялося, в квітні обсяги поставки води на півострів з території України скоротилися в три рази, а потім припинилися. Пуск дніпровської води в Північнокримський канал відбувся в Херсонській області 19 березня. Щорічно по каналу півострів отримує більше 1 млрд. кубометрів дніпровської води.

У зв'язку з обмеженням поставок в Криму ліквідовуються умови для виробництва декількох сільськогосподарських культур — повністю неможливо виробництво рису, кукурудзи, сої, на 40% скоротиться виробництво овочів, на 30% скоротиться виробництво фруктів і винограду.

Loading...