Європарламент: «Південний потік» не має бути побудований

«ЄП вважає, що газопровід «Південний потік» не має бути побудований, і що мають бути доступні інші джерела поставок», — йдеться у резолюції.

Джерело: Відомості

Європейський парламент впевнений, що газопровід «Південний потік» не має бути побудований, а також закликає Євросоюз допомогти Україні у вирішенні газових суперечок з Росією. Про йдеться у резолюції, проголосованій в четвер у Страсбурзі, повідомляє УНН.

Згідно з резолюцією, в даний час існує «нагальна необхідність міцної спільної політики у сфері енергетичної безпеки з метою зниження залежності ЄС від російських нафти і газу, в тому числі, за допомогою диверсифікації джерел поставки енергоносіїв, повної реалізації третього енергетичного пакету і можливість призупинення, при необхідності, імпорту газу».

«(ЄП) вважає, що газопровід «Південний потік» не має бути побудований, і що мають бути доступні інші джерела поставок», — йдеться у резолюції.

Крім того, ЄП висловив переконання щодо того, що допомога ЄС Україні в забезпеченні реверсу за рахунок подальшої диверсифікації, підвищення ефективності використання енергоресурсів і ефективний взаємозв'язок з ЄС «зміцнить Україну від політичного та економічного тиску».

«(ЄП) вітає початкові заходи, прийняті Комісією, які дозволять Україні вирішити енергетичну кризу в разі скорочення Росією поставок газу, і закликає Раду ЄС та Комісію допомогти і підтримати Києві в зусиллях, спрямованих на вирішення давнього газового конфлікту з Москвою», — йдеться в резолюції. 

Loading...