Путін «змилувався» і вирішив почекати з передоплатою за газ

Київ готовий платити, але не за ціною, яка була встановлена «Газпромом» після скасування всіх знижок.

Джерело: Відомості

Президент РФ Володимир Путін запропонував уряду і «Газпрому» утриматися від застосування заходів, передбачених у разі несплати поставок російського газу в Україну і не вимагати від українських партнерів передоплати за поставки газу до проведення додаткових консультацій, передає УНН з посиланням на російські ЗМІ.

«Це точно відповідає контракту, але разом з тим, враховуючи складну ситуацію, в якій знаходиться Україна, і незавершеність нашого переговорного процесу з Євросоюзом, я просив би уряд і «Газпром» утриматися від застосування цих можливостей аж до проведення додаткових консультацій, якщо, звичайно, наші партнери на ці консультації погодяться. Якщо ні — тоді будемо діяти відповідно до контракту», — сказав Путін.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україна поки не оплатила березневі поставки газу з Росії, оскільки не погоджено питання вартості палива; Київ готовий платити, але не за ціною, яка була встановлена «Газпромом» після скасування всіх знижок.

Loading...