Путін хоче перевести Україну на передоплату, а Медведєв нарахував 16 мільярдів боргу

Путін хоче перевести Україну на передоплату, а Медведєв нарахував 16 мільярдів боргу

Керівництво Російської Федерації стверджує, що борг України за поставки газу становить 16,6 мільярда доларів.

Джерело: Відомості

Президент Росії Володимир Путін вважає, що «Газпром» має постачати газ в Україну тільки за передоплатою. Про це він заявив на нараді в середу, розповідають російські ЗМІ. Він сказав, що постачання здійснюватиметься в тому обсязі, який буде сплачений за місяць вперед.

«Газпром» поставлятиме газ тільки в тих обсягах, які будуть проплачені українською стороною за місяць наперед, — заявив Путін. — Скільки вони заплатять, стільки й отримають».

А тим часом керівництво Російської Федерації стверджує, що борг України за поставки газу становить 16,6 мільярда доларів. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв під час наради, яку провів Путін. Медведєв уточнив, що ця сума складається з трьох джерел.

«Три мільярди доларів — борг України, накопичена заборгованість за газ — 2,2 мільярда гривень, і те, що ми розглядаємо як недоотриманий прибуток Росії — 11,4 мільярда доларів. У загальній сумі — 16,6 мільярда доларів», — зазначив Медведєв.

Водночас глава Міненерго РФ Олександр Новак оцінює газовий борг України більш ніж у 2,2 млрд доларів. Тобто сума боргу, яку назвав Медведєв, моментально «зросла» увосьмеро.

«Станом на 9 квітня заборгованість за поставлений природний газ з Росії становить два мільярди 238 мільйонів доларів», — заявив Новак.  

Loading...