Медведєв вимагає денонсувати «Харківські угоди» і хоче здерти з України $11 млрд компенсації

Медведєв вимагає денонсувати «Харківські угоди» і хоче здерти з України $11 млрд компенсації

«Вважаю, що абсолютно правомірно поставити питання про відшкодування цих коштів з бюджету України», — запропонував Медведєв.

Джерело: Відомості

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив президенту РФ Володимиру Путіну на засіданні Радбезу РФ, що «Харківські угоди», які були підписані з президентом України Віктором Януковичем у 2010 році, підлягають денонсації.

За його словами, у Росії виникає упущена вигода в розмірі $11 млрд, пише Еспресо.TV.

«Вважаю, що абсолютно правомірно поставити питання про відшкодування цих коштів з бюджету України, що можна зробити в судовому порядку, ґрунтуючись на нормах денонсування угоди», — запропонував Медведєв.

«Це, звичайно, жорсткі заходи, але, з іншого боку, немає документа, але є досконалий нами платіж. І наші українські партнери повинні розуміти, що просто так ні за що не платять», — зазначив російський прем'єр.

Нагадаємо, угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України — це угода, згідно з якою термін перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі подовжено з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення, та встановлена орендна плата.

Як зазначено в самій угоді, термін перебування флоту збільшено в обмін на здешевлення для України російського газу шляхом застосування знижки у вигляді анулювання митних зборів.

Loading...