Екс-керівництво ДПС підозрюється у «кришуванні» конвертцентрів

Екс-керівництво ДПС підозрюється у «кришуванні» конвертцентрів

СБУ підозрює колишнє керівництво Державної податкової служби у «кришуванні» конвертцентрів.

Джерело: Відомості

Служба безпеки України підозрює колишнє керівництво Державної податкової служби в організації механізму з незаконного формування податкового кредиту на мільярди гривень.

За версією слідства, до оборудки також причетні керівники територіальних управлінь податкової служби. Співробітники СБУ встановили, що протягом 2019-2020 років чиновники у змові з організаторами транзитно-конвертаційних груп створили схему із незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість.

Крім того, встановлено факти несанкціонованого втручання у роботу електронних баз даних податкової у тому числі шляхом внесення змін до алгоритму автоматичної перевірки податкових накладних в Єдиному реєстрі низки фіктивних суб’єктів господарської діяльності. Дії посадовців призвели до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також легалізації коштів, одержаних протиправним шляхом.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 100 обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання фігурантів, у тому числі у колишнього керівника Державної податкової служби. Вилучену під час слідчих дій документацію буде додано як доказову базу до матеріалів справи.

За ініціативи СБ України також заблоковано банківські рахунки суб’єктів господарської діяльності, задіяних у цій схемі.

Loading...